Docent

Pianist Anna van Nieukerken geeft ruim 22 jaar met veel plezier pianoles. Zij vindt de piano het allerleukste instrument, omdat het zo veelzijdig is en omdat je er heel sterk en heel zacht op kunt spelen! Anna kreeg haar eerste pianolessen van haar ouders, die beiden musici zijn. Zij sloot haar opleiding klassiek piano Tweede Fase af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ze studeerde bij Rian de Waal, Ellen Corver en David Kuyken. Anna houdt van muziektheater en tango. In opdracht schrijft zij muziek (bijv. muziek voor merken of arrangementen) en teksten. Ze heeft een voorliefde voor kamermuziek en liedjes. Anna is actief op het concertpodium en speelt in allerlei formaties, o.a. SOIL Muziektheater, Tango Por Tres, Tango Por Dos, Duo Quilombo en het Sandee/Van Nieukerken pianoduo. Wilt u haar horen spelen? Hier speelt ze haar eigen pianosong May!

Haar ervaring als uitvoerend pianist zet zij in tijdens het lesgeven. Zij is helder en precies in haar uitleg. Anna werkt sinds 1996 als priv├ędocent. Van 2002 tot 2010 was zij als docent verbonden aan de muziekschool Nootdorp. En van 2017 tot en met 2019 gaf zij pianoles aan de Muziekschool Katwijk.

Anna heeft speciale ervaring met lesgeven aan zeer jonge kinderen (vanaf 4). Zo was zij docent bij het Project Inleidend Piano-Onderwijs (PIPO) aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Zij heeft veel ervaring met leerlingen die op hoog niveau spelen.

Anna arrangeert en componeert muziek voor amateurs en professionals. Ook voor haar leerlingen! Luister bijvoorbeeld naar het paasliedje Eitje, met zoekplaat!