Docent

Pianist Anna van Nieukerken geeft ruim 25 jaar met veel plezier pianoles in Den Haag. Zij vindt de piano het allerleukste instrument, omdat het zo veelzijdig is en omdat je er heel sterk en heel zacht op kunt spelen! Anna kreeg haar eerste pianolessen van haar ouders, die beiden musici zijn. Zij sloot haar opleiding klassiek piano Tweede Fase af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ze studeerde bij Rian de Waal, Ellen Corver en David Kuyken. Anna houdt van muziektheater en tango. In opdracht schrijft zij muziek (bijv. muziek voor merken of arrangementen) en teksten. Ze heeft een voorliefde voor kamermuziek en liedjes. Anna is actief op het concertpodium en speelt in het Natalon Kwartet (4 vleugels), de Bach Kliniek (een-op-een concerten naar aanleiding van de gemoedstoestand van de luisteraar) en tangoformaties Tango Por Tres, Duo Quilombo en Tango Por Dos. Wilt u haar solo horen spelen? Hier speelt ze haar eigen pianosong May!

Haar ervaring als uitvoerend pianist zet zij in tijdens het lesgeven. Zij is helder en precies in haar uitleg. Anna werkt sinds 1996 als privédocent in het Statenkwartier in Den Haag.

Heb jij ook vaak het gevoel dat je tijdens een pianoles minder goed speelt dan je eigenlijk kunt? Dat is normaal! Lees dan Anna’s artikel ‘Pianoleerling 12+, verzuchtend: ‘Thuis kon ik het wel.’ Honderden keren gehoord. Ik geloof het.’

Zij geeft daarnaast onlinepianolessen (gefilmde pianocursus) via haar pianomethode www.annapatric.nl : voor iedereen die laagdrempelig een goede start wil maken vanuit zijn eigen huis. Bijvoorbeeld terwijl hij op de wachtlijst staat voor een echte docent.

Anna heeft speciale ervaring met lesgeven aan zeer jonge kinderen (vanaf 4). Zo was zij docent bij het Project Inleidend Piano-Onderwijs (PIPO) aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Haar online methode AnnaPatric heeft ook een pianocursus specifiek voor kleuters en (groot)ouders. Leer nu samen met je kleuter thuis pianospelen en word een echte toetsentovenaar of piano-acrobaat!

Zij heeft veel ervaring met leerlingen die op hoog niveau spelen.

Wil je contact opnemen met Anna?

Van 2002 tot 2010 was zij als docent verbonden aan de muziekschool Nootdorp. En van 2017 tot en met 2019 gaf zij pianoles aan de Muziekschool Katwijk. Ook was zij korte tijd verbonden aan BplusC in Leiden.

Anna arrangeert en componeert muziek voor amateurs en professionals. Ook voor haar leerlingen! Luister bijvoorbeeld naar kinderliedje Karel de Kapper. Of naar The Most Beautiful Thing (Bruno Major). Wil je gratis de bladmuziek van dit liedje? Stuur Anna dan een bericht.

Anna van Nieukerken – pianist en pianodocent in Den Haag – foto Tristam Sopacua